2004 sæsonen
Jagten på andenpladsen er i fuld gang

3. præmien modtages

1. AFDELING AF SJÆLLANDSMESTERSKABET,
ROSKILDE 3. APRIL 2004.

"A DAY AT THE RACE"

Træningen op til året første løb, havde været præget af uheld.
Tandhjul som knækkede af, regnvejr og en motor som satte ud under træningen aftenen før stævnet gjorde, at vi ikke havde afprøvet forskellige opsætninger, og ikke rigtig var klar over om karten kørte ordentlig.
Der var tre træninger inden tidstagningen. Jakob brugte de 2 første til at køre motoren til igen efter nattens motorrenovering.
Sidste træning viste helt tydeligt, at karten manglede fart på langsiden, og Jakob endte med at køre 9. bedste træningstid af de 19 karts, som stillede op.
Før tidstagningen var vi nød til at satse lidt og prøve os frem i selve løbet. Jakob kørte den 4. bedste tid, og vi kunne se, at karten var begyndt at følge med på langsiden, men stadigvæk manglede noget. Vi valgte ikke at foretage nævneværdige ændringer før andet heat, for at give Jakob mulighed for at køre sig mere ind på banen. Jakob startede som 4er og vi kunne hurtigt se, at karten stadig ikke kunne følge med de forreste. I de sidste omgange af heatet mistede karten meget fart, men Jakob kørte godt defensivt og holdt 4. pladsen. Før 2. heat forsøgte vi os lidt mere frem. Det hjalp lidt igen, og Jakob fulgte nu med de foreste, men manglede stadig det sidste for at kunne true dem.
Før finalen foretog vi kun småændringer, og satsede nu på at Jakob havde kørt sig så meget ind på bane og kart, at han kunne være med til det sidste.
Jakob fik en god start i finalen, og fik kæmpet sig op på 3. pladsen. Karten fulgte godt med - det så lovende ud.
Den forreste kart trak så meget bedre, at den hurtigt trak fra, og lå sikkert ca. 30 - 40 m foran gennem hele løbet. Til gengæld havde Jakob fået godt fat i 2eren, som han pressede og var lige ved at komme indenom et par gange. Hver gang de kom til langsiden, mistede Jakob dog terræn, som han så skulle hente på den øvrige del af bane. Til sidst blev det spændende. Jakob og 2erens kamp gjorde, at 4eren begyndte at nærme sig, og 4eren havde vist et fantastisk optræk i svingene. Jakob holdte hjem, og fik sig en velfortjent 3. plads.
Roskilde er en lang og krævende bane, som kræver meget af materialet, og det kan godt være at vores gode gamle motor får sværere og sværere ved at følge de fabriksnye motorer. Vi håber stadig på en sponsor, som kan støtte os med en ny motor - eneste ulempe bliver, at så har vi ikke rigtig flere undskyldninger !?

3 timer senere er sagen klar, og Jakob har reddet sig et sæt dæk til
2. afdeling af sjællandsmesterskabet i Rødby - læs om løbet i Pit Nyt.

Jakob klar til dagens arbejde !

SPONSORARBEJDE !
Jakobs farfar og farmor havde lovet, at de ville sponseer et sæt dæk, hvis Jakob ville hjælpe med at få deres brænde ind.
Så weekenden før 2. afdeling af sjællandmesterskabet stod Jakob parat til dagens sponsorjob.

1. og 2. AFDELING AF DASU UNGDOMSCUP,
GRINDSTED DEN 17. OG 18. APRIL 2004.

"ANOTHER DAY AT THE RACE"

Vi ankom fredag aften til banen i Grindsted og kunne lige nå
7 min. træning. Det var selvfølgelig begrænset, hvad vi kunne få afprøvet - men vi var ankommet, og Jakob nåede at prøvekøre banen.
Lørdag fik vi alle tre træninger, og vi kom frem til en opsætning, som Jakob var tilfreds med.
Alt var klar til tidstagningen. Vi havde godt nok fornemmet, at vi havde problemer med topstykket, men vi håbede, at vi kunne klare os weekenden over. Men som så mange gange før, fandt vi ud af, at hvis der er noget, som kan gå galt, så gør det det.
20 min. før tidstagningen stod vi med et defekt topstykke, og så var gode råd dyre. Vi havde valget mellem at låne, leje, eller købe et topstykke, hvis det var muligt, eller tage hjem før selve løbet var kommet igang.
Heldet var med os, vi fik lov at låne et topstykke af en utrolig flink teamkollega, som uden betænkningstid gav os lov til at låne et topstykke - og så fik vi travlt.
Sven Neumann hjalp os med at få monteret og målt topstykket, alt i mens vi kunne høre at de 10 min. tidstagning for pop2 gik igang.
Efter et par forsøg var Sven tilfreds og Daniel og Jakob løb afsted med karten. De skulle ind i det aflukkede område, hvor de skulle nå at montere hjulene, inden jakob kunne komme igang med tidstagningen. Det gik fint, Jakob nåede kun 4 omgange på de nye dæk, men fik alligevel kørt sig ind på 4. bedste tid.
I første heat fik Jakob kørt sig op på 2. pladsen, og forsvarede den placering, i de næste heat, frem til finalen.
Jakob startede dermed 2er i finalen, men fik en uheldig start, da 1eren åbnede op for 3eren, som smuttede inden om, hvorved Jakob kom ud i 3. position i første sving, og røg helt ned på en 5. plads.
Finalen blev kørt over 15 omgange, og stille og roligt arbejdede Jakob sig op gennem feltet, og endte på en velfortjent 2. plads.

2. afdeling om søndagen ville vi forsøge at satse lidt, i håb om at Jakob kunne true 1eren. Karten fik en masse optræk, og Jakob kunne langt hen af vejen fighte sig ind i løbet - men omgangstiderne blev langsomme.
Jakob kørte 3. bedste tid, fik som om lørdagen kæmpede sig op på 2. pladsen i de efterfølgende løb, og startede som 2er i finalen.
Starten i finalen mindede på mange måder om lørdagens start. 3eren smuttede inden om 1eren, men Jakob manglede fart til at hente ham, som han havde gjort i de indledende heat, og endte på en 3. plads.

Lørdagens 2. præmien, og søndagens 3. præmien modtages.

Sjællandsmesterskabet, finalen i Korsør, 11. sep. 2004

Første løb vi deltog i, i efterårssæonen, var finalen om Sjællandsmesterskabet i Korsør. SM afgøres i et enkelt finaleløb.
På trods af, at Jakob var kørt af banen i to af de foregående 3 finaler, havde han stadigvæk mulighed for at lave et godt resultat.
Inden vi kom til Korsør, lå Jakob på en samlet 6. plads. Den placering skulle han starte på i de to kvalifikationsheat.
Jakob kørte sig flot frem til en startposition som 3er i finalen om Sjællandmesterskabet.
Jakob kørte en god finale, og endte på en flot andenplads om Sjællandmesterskabet.

DASU Ungdomscup, Roskilde, 25. og 26. september 2004

3. og sidste afdeling af DASU Ungdomscup blev kørt på Hedeland i Roskilde.
I ugen op til løbet havde vi været nede for at træne på banen. Belært af, at Jakob havde kørt hurtigste tid sidste år i den gamle kart, satte vi den nye op efter det.
Jakob havde ikke trænet ret længe, før han følte, at det bare kørte. Farten var der, og han sad helt roligt i karten, så forventningen var stor til løbet.
Vi tog til Hedeland med et håb om at få en førsteplads en af dagene.
Jakob lå på en 3. plads i den samlede stilling i ungdomscuppen, men vi var for langt, i den samlede stilling, fra de to første, troede vi.
Ungdomscuppen afgøres ved, at man kører point ind i samtlige løb, både fra tidstagninger, kvalifikationer og finaler. Den kører, som har flest point efter sidste løb, bliver den samlede vinder af DASU Ungdomscup, og må kalde sig Danmarksmester.
Jakob var, inden weekendens sidste afdeling, 40 point efter den førende, Mikkel Mansa, og 15 point efter nr. 2 Jelan Nielsen.
Lørdagens træning og tidstagning viste, at vores forhåbninger holdte stik. Jakob kørte forrygende stærkt og vandt klart lørdagens tidstagning. Resten af lørdagen oplevede vi det fantastiske - Jakob gennemførte samlige løb uden uheld, og alt fungerede. Resultatet blev, at Jakob vandt lørdagens afdeling med maksimum point.
Søndagen startede med en våd og glat bane - glat banekørsel har vi desværre ikke fået trænet nok i. Til tidstagningen var banen stadig våd, så der herskede en herlig forvirring om, hvordan man skulle sætte gokarten op. Der er stor forskel på, om gokarten skal sættes op til våd eller tør bane. Da vi ikke har den store erfaring i glat banekørsel, tog vi chancen med tørvejrsopsætning, og havde heldet med os.

Da Jakob kørte, hvad der skulle vise sig at være sidste omgang i tidstagningen, var banen blevet så tør, at han kørte den hurtigste tid. Jakob skulle derfor starte forrest i første kvalifikations heat.
Resten af dagen fortsatte Jakob, hvor han slap lørdag. Han vandt alle heat og pre-finalen.
Samtidig med at det bare rullede for Jakob, og han kørte en masse point ind, havde Mikkel Mansa en af sine mindre heldige dage, hvor ingenting fungerede.
Før søndagens finale havde Jakob indhentede de 40 point til Mansa, og de lå nu á point. Det viste vi heldigvis ikke, for så havde vi nok fået for mange nerver på.
Efter to dage hvor alt bare klappede og fungerede, kørte Jakob ind, ikke bare som vinder af 6. og sidste finale, men også som vinder af DASU Ungdomscup 2004, for POP2

VINDER AF DASU UNGDOMSCUP 2004, POP2

TEAM JAKOB 2004 - resultater:

Vinder af DASU Ungdomscup 2004

Andenplads om Sjællandmesterskabet

Vi har deltaget i 13 løb med følgende pladseringer:
2 første pladser
3 anden pladser
2 tredje pladser
1 fjerde plads
1 femte plads
2 sjette pladser.
Derudover er Jakob kørt af banen i to finaler.

2. afd. af DASU Ungdomscup, Vojens

RESUME AF DE SIDSTE LØB I FORÅRET 2004

3. Afd. Sjællandsmesterskabet, Kbh., 05.06.2004

Jakob var desværre uheldig i finalen. Han blev skubbet af i et af de første sving, og der endte så forårssæsonen for
Team Jakob.

2. Afd. DASU Ungdomscup, Vojens 22.-23.05.2004

Træningen gik godt. Vi syntes, at vi havde fundet en god opsætning, men desværre blev det et stævne med en del uheld.
Allerede i første sving i lørdagens finale blev Jakob skubbet ud i græsset, og drejede rundt. Vi forberedte os på, at løbet var færdigt for Jakob, men han trillede lige nøjagtigt ud på banen og fik vendt karten i den rigtige retning, og optog forfølgelsen på hele feltet, som selvfølgelig havde passeret.
Jakob kørte et forrygende race og fik kæmpet sig flot op på en samlet 5. plads.
Søndagens træning gik godt, der var god fart i karten. Desværre fortsatte uheldene i løbene. Efter at være blevet skubbet af, og en enkelt kørefejl, som også resulterede i en tur i græsset, startede Jakob bagerst i pre-finalen. Igen fik Jakob kæmpet sig frem i feltet og endte med en 3. plads.
Finalen var lige ved at ende med en afkørsel i første sving, men efter en tur i rabatten kom Jakob ind som 4er, og endte på en fornem 2. plads.

2. Afd. Sjællandsmesterskabet, Rødby:

Finalen i 2. afd. af Sjællandsmesterskabet i Rødby endte med, at Jakob røg af banen på sidste omgang. Han forsøgte i et sving at gå inden om en konkurrent, for at køre sig op på 2. pladsen. Desværre røg de begge 2 af banen og gennemførte ikke løbet.